GAU Masterclass

De GAU stelt kosteloos twee plaatsen beschikbaar voor een masterclass aan de UvA op 20 en 21 januari 2020. De cursus is bedoeld voor mensen met weinig tot geen ervaring in de gegeven onderwerpen. Te denken valt aan junior-redacteuren, uitgeefassistenten, freelancers, bureauredacteuren. Medewerkers van uitgeverijen die aangesloten zijn bij de GAU kunnen zich melden bij Sanne Walraven (s.walraven@algemene-uitgevers.nl).

De GAU Masterclass is een onderdeel van de Master Redacteur/editor (Universiteit van Amsterdam). De Masterclass is geconcentreerd rondom marketing (inclusief publiciteit, online en offline), en digitale ontwikkelingen als e-commerce en audiobooks. Twee dagen worden besteed aan de vele facetten van een marketingplan. Het onderwijs wordt gecoördineerd door Mark Pieters (Uitgeverij Van Oorschot) en verzorgd door gespecialiseerde gastdocenten. Aan deze masterclass doen behalve studenten van de Universiteit van Amsterdam, ook enkele professionals uit het werkveld mee die verder willen in de marketing. Er valt veel synergie te verwachten van deze combinatie van deelnemers vanuit de GAU, een nieuwe generatie studenten plus een pittig docentencorps, afkomstig uit het werkveld.

Docent Masterclass

Contactpersoon vanuit de Universiteit van Amsterdam:

Gastdocenten: Ruth Bergmans (freelancer), Myrthe Spiteri (Blossom Books), Esther van Dijk (Singel Uitgeverijen) en Nienke Faber (MoodforMagazines)

Data en tijden

Maandag 20 januari
10.00-12.30: Ruth Bergmans
13.30-16.00: Myrthe Spiteri

Dinsdag 21 januari
10.00-12.30: Esther van Dijk
13.30-16.00: Nienke Faber

De masterclass vindt plaats op de Universiteit van Amsterdam (A’dam-Centrum), precieze invulling wordt nader bekend gemaakt.

Deelnemers kunnen zich aanmelden tot 5 januari 2020 door een e-mail te sturen naar s.walraven@algemene-uitgevers.nl. Een korte motivatie dient bijgesloten te worden. Maandag 6 januari zal bekend worden gemaakt wie bij aanmelding van meer dan twee kandidaten de plekken hebben gekregen.