‘Renew the Book’

Dat is de uitnodiging van de Groep Algemene Uitgevers (GAU) die, in samenwerking met “Global Startup Machine” Rockstart, een competitie is gestart om innovatie in het boekenvak te stimuleren. Geen enkele innovatie wordt uitgesloten zolang deze maar met het boekenvak te maken heeft.


Deze competitie, georganiseerd door GAU en Rockstart, heet ‘Renew the Book’ en daagt ondernemers in Nederland én heel Europa uit om mee te doen. Voorstellen kunnen worden ingediend tot 15 oktober 2015. Een jury, bestaande uit mensen van de uitgeverijen en van Rockstart, beoordeelt de inzendingen.

De vijf winnende ondernemers gaan vanaf begin november onder begeleiding van Rockstart hun ideeën verder uitwerken in Amsterdam. Begin december zullen de plannen aan het publiek gepresenteerd worden. De winnaar ontvangt een prijs van 15.000 euro van de GAU.

Wiet de Bruijn (voorzitter GAU): “Alle uitgevers ter wereld, of ze nu in nieuws, muziek, of boeken zitten, worstelen met het internet. Met het Renew the Book project zeggen we: we willen veranderingen stimuleren en we zijn ook niet bang om toe te geven dat de beste ideeën misschien van buiten de bedrijfstak komen. Ik hoop dat er revolutionaire plannen tussen zitten.”

Oscar Kneppers (CEO Rockstart): “Ik heb gezien hoezeer technologie de mediabusiness volledig heeft veranderd. We zien er naar uit om nauw samen te werken met de GAU om de volgende golf aan innovatie te ontdekken en te helpen.”

Meer lezen en ideeën op Renew the Book