Renew the Book

De Groep Algemene Uitgevers (GAU) is een unieke campagne begonnen om het boek opnieuw uit te vinden: de Innovation Award Renew the Book. De Innovation Award beloont de meest vernieuwende, unieke en duurzame innovatie met € 50.000. Renew the Book heeft tot doel om innovaties binnen het boekenvak te stimuleren, publiciteit te genereren voor het Nederlandse boekenvak als innovatieve sector en inspirerend talent te vinden.

Na twee eerdere edities, waarin door samenwerking met startups van over de hele wereld nieuwe ideeën, businessmodellen en partnerships het Nederlandse boekenvak werd geïnspireerd, komt nu de derde editie. Hierin staat het belang van de lezer centraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan innovaties die de leeservaring verbeteren, lezerscommunities ontwikkelen of niet-lezers weten te verleiden een boek op te pakken. Vanaf 1 september 2020 is het mogelijk om inzendingen in te sturen.

Renew the Book – Innovation Award staat open voor organisaties die actief zijn in een van de bovengenoemde schakels om de lezer te bereiken, maar staat ook open voor start-ups, studententeams en iedereen die een geweldig idee heeft ontwikkeld ten gunste van de lezer of het lezen.

De inzending dient vernieuwend, gevalideerd, haalbaar en schaalbaar van karakter te zijn. Ook kan een innovatief plan of idee worden ingediend, mits ondersteund door een proof of concept, of een werkend prototype. Belangrijk is dat de Innovation Award  niet is bedoeld voor een in het verleden bewezen innovatie, maar een vernieuwend product is dat impact heeft op het lezen (en het boekenvak) van 2021 en verder.

Alle inzendingen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld. Het prijzengeld van de Innovation Award dient te worden besteed aan het optimaliseren of het schalen van de innovatie. Hoe een inzender het geld wil inzetten voor dit doel, is onderdeel van de inzending.

Lees alle deelnamevoorwaarden en overige informatie op de campagnesite van Renew the Book.