Online gesprek met de Buchmesse over Frankfurt 2020

Er wordt veel vooruitgekeken naar Frankfurt 2020. Hoewel er geen collectieve Nederlandse stand zal zijn, hebben verschillende uitgeverijen plannen om de beurs te bezoeken of twijfelen ze hier nog over. De Buchmesse nodigt daarom alle Nederlandse en Vlaamse uitgevers uit voor een online gesprek op vrijdag 10 juli.

De afgelopen weken is er veel overleg gevoerd over Frankfurt 2020, niet alleen binnen de GAU, maar ook door partijen als het Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen als vertegenwoordigers van een voormalig gastland. We weten dat de uitgevers twijfelen of ze dit jaar wel zullen gaan, al dan niet in een kleinere bezetting en/of gedurende een kortere periode, en vooral ook dat een groot aantal uitgevers al de knoop hebben doorgehakt om dit jaar helemaal niet te gaan. De GAU nam in dit verband al het besluit om geen collectieve stand te organiseren. Wel weten we dat een aantal uitgevers vooralsnog plannen hebben om tafels in het Literary Agents and Scouts Centre te reserveren, maar ook dat verschillende uitgevers daar nog over twijfelen.

De Buchmesse nodigt daarom alle Nederlandse en Vlaamse uitgevers uit voor een online gesprek op vrijdag 10 juli van 10 tot 11 uur om meer informatie te geven, en vragen te beantwoorden over, Frankfurt 2020. Ook u bent welkom!

De Buchmesse zal in een halfuur presenteren wat u moet weten over de editie van 2020: het zal onder meer gaan over de veiligheidsmaatregelen, voorschriften voor de stands en andere vergadermogelijkheden, en ook over de combinatie digitaal/fysiek en de aan-/afwezigheid van Duitse en internationale uitgevers. Daarna is er voldoende tijd voor uw vragen. (Op de website van de Buchmesse staat overigens al heel veel informatie gebundeld.)

Middels een mail aan r.stegeman@algemene-uitgevers.nl kunt u laten weten dat u dit online gesprek graag wilt bijwonen. Dan ontvangt u de link naar de vergaderplek in Zoom.