GAU Masterclass ‘Sales, marketing, digitale innovatie & non-fictie’

De GAU stelt kosteloos twee plaatsen beschikbaar voor een masterclass aan de UvA op 25 en 26 januari 2021. De cursus is bedoeld voor mensen met weinig tot geen ervaring in de gegeven onderwerpen. Te denken valt aan junior-redacteuren, uitgeefassistenten, freelancers, bureauredacteuren. Medewerkers van uitgeverijen die aangesloten zijn bij de GAU kunnen zich aanmelden via info@algemene-uitgevers.nl.

De GAU Masterclass is een onderdeel van de Master Redacteur/editor (Universiteit van Amsterdam). Deze Masterclass is geconcentreerd rondom marketing (inclusief publiciteit, online en offline), en digitale ontwikkelingen als e-commerce en audiobooks. Gedurende twee dagen leer je over de vele facetten van een marketingplan, en word je creativiteit op de proef gesteld. Het onderwijs wordt gecoördineerd door Mark Pieters (Uitgeverij Van Oorschot) en verzorgd door gespecialiseerde gastdocenten. Aan deze masterclass doen behalve studenten van de Universiteit van Amsterdam, ook enkele professionals uit het werkveld mee die verder willen in de marketing. Er valt veel synergie te verwachten van deze combinatie van deelnemers vanuit de GAU, een nieuwe generatie studenten plus een pittig docentencorps, afkomstig uit het werkveld.

Vanwege de pandemie zal de masterclass digitaal plaatsvinden.

Docent Masterclass: Mark Pieters
Contactpersoon vanuit de Universiteit van Amsterdam: Lisa Kuitert

Gastdocenten:  Ruth Bergmans (freelancer), Myrthe Spiteri  (Blossom Books), Esther van Dijk (Singel), Nienke Faber (Tom Orrow)

Maandag 25 januari 2021

10.00-12.30:  Ruth Bergmans
13.30-16.00: Myrthe Spiteri

 Dinsdag 26 januari 2021

10.00-12.30: Esther van Dijk
13.30-16.00: Nienke Faber