25 september GAU x IFLU borrel

Alle medewerkers van de leden van de GAU zijn uitgenodigd voor de speciale GAU x ILFU relatieborrel tijdens de nieuwe festivaldag Exploring Stories van het ILFU International Literature Festival Utrecht. Je kunt je aanmelden voor de borrel door een mail te sturen naar monique@ilfu.com. Je ticket zal dan op 25 september klaarliggen bij de gastenbalie van TivoliVredenburg. De borrel start om 16.00 uur. Daarnaast zijn GAU-leden welkom om het gehele programma van Exploring Stories (14.00 – 19.00 uur) bij te wonen.

Exploring Stories

Exploring Stories is een festivalmiddag over uiteenlopende actuele, urgente onderwerpen met als uitgangspunt het ILFU festivalthema van dit jaar: ‘Why Fiction Matters’. Buitenlands en Nederlandse schrijvers, live en online, buigen zich over thema’s die ertoe doen, zowel in de werkelijkheid als in de literatuur. Met deze festivaldag tonen we aan dat de literatuur thuishoort in het hart van het publieke debat. Literatuur begint immers waar het nieuws ophoudt. Wie de wereld beter wil begrijpen, kan niet zonder de verbeelding van schrijvers die met hun romans en verhalen ons wereldbeeld doorgronden, aanvullen, corrigeren of totaal op z’n kop zetten. Je kunt hier de gehele line-up vinden.

ILFU 2021: Why Fiction Matters

ILFU 2021 vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober. Talloze schrijvers, dichters, muzikanten en andere makers zijn aanwezig die steeds weer zullen aantonen waarom fictie ertoe doet. Het festival opent met de Belle van Zuylenlezing van Elena Ferrante. Er zijn Book Talks met Édouard Louis en Max Porter. Tijdens het YALFU gaat presentator Samya Hafsaoui via een liveverbinding in gesprek met Angie Thomas en zijn er optredens van o.a. Taran Matharu en Christelle Dabos. Het online boekenprogramma ILFU TV toont dagelijks om 19.00 een nieuwe aflevering, met o.a. de Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen (direct na de wereldwijde verschijning op 1 oktober van zijn boek Crossroads); de Marokkaans-Amerikaanse Pulitzerprijs-genomineerde Laila Lalami; de Russische schrijver en cardioloog Maxim Osipov; Argentijnse journalist en romanschrijver Mariana Enriquez, de Franse econoom Thomas Piketty, de jonge Amerikaanse schrijver Bryan Washington en de Amerikaanse romanschrijver en Pulitzerprijswinnaar Elizabeth Strout. De Nacht van de Poëzie is de spetterende afsluiting van het festival.